La Chișinău a fost inaugurat Centrul Goethe

1569
0

După 13 ani de activitate, Centrul Cultural German Akzente de la Chișinău a fost transformat în Centrului Goethe / Goethe – Zentrum. Acordul a fost semnat pe 5 martie 2020 cu Institutul Goethe din Germania. În Europa de Sud-Est funcționează peste 50 de centre culturale germane.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul unei conferințe de presă, directoarea Centrului Cultural German Akzente, Corina Gârlă, a spus că de 13 ani acesta are ca scop promovarea limbii și culturii germane.

„În afară de cursurile de studiere a limbii germane, Akzente oferă un program cultural divers: spectacole, proiecții de filme germane, concerte de muzică clasică, discuții”, a precizat Corina Gârlă.

Potrivit ei, implementând numeroase proiecte culturale, dedicate mai mult generației tinere, Akzente a facilitat schimbul cultural dintre ambele țări, mediind astfel o imagine actuală și multilaterală a realităților din Germania.

„Statutul de Goethe – Zentrum reprezintă un plus enorm de încredere acordat, fapt ce îi va permite Centrului Cultural German Akzente din Chișinău să promoveze în continuare mobilitatea culturală dintre ambele țări printr-un program cultural mai ambițios și mai divers”, a accentuat Corina Gârla.

În postura sa nouă de Goethe – Zentrum, Akzente își propune să rămână în continuare unul din principalii susținători ai dialogului dintre Republica Moldova și Germania.

Prezentă la eveniment, Ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger, a subliniat că paralel cu orele de limbă germană, Akzente desfășoară și un program cultural vast cu participarea artiștilor din străinătate. Excelența Sa a accentuat că Corina Gârlă contribuie la transmiterea unei imagini multilaterale despre realitățile din Germania.

La eveniment au mai participat directorul pentru Regiunea Europa de Sud-Est din cadrul Institutului Goethe de la Atena, Angela Kaya, directorul Institutului Goethe de la București, Joachim Umlauf, precum și numeroși invitați din R. Moldova, dar și din cadrul unor instituții partenere din Germania, România, Ucraina, Ungaria.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE