Investitori italieni vor să producă din deșeurile moldovenilor combustibil

740
0
Poză simbol, sursa: thehimalayantimes.com
Poză simbol, sursa: thehimalayantimes.com

Un grup de investitori italieni au declarat în cadrul unei întrevederi cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, că sunt gata să-și asume cheltuieli de 130 milioane de euro pentru a construi în Republica Moldova o fabrică specializată în sortarea, reciclarea și transformarea deșeurilor în brichete de combustibil.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit unui proiect similar, derulat în Italia, din prelucrarea a nouă milioane tone de deșeuri se obțin 4,5 milioane tone de brichete.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT