Statul în copcă

1053
0
  • Ioan, ce se întâmplă acolo la voi în lume, mai ales în Răsărit? Cum vine Boboteaza, îi văd pe oameni scufundându-se în produfuri cu apă rece ca ghiaţa. O stropitură cu aghiasmă nu-i oare de ajuns pentru ei? Căci Volga nu-i Iordanul. Nu ţi-e milă de ei?
  • Ba chiar deloc, Doamne! Ştii bine că cei mai barosani dintre noii habotnici sunt nişte boaite făţarnice din neamul tâlharilor, al ucigașilor şi al trădătorilor, care Ti-au hulit Numele. Dar totul e după voia Ta, Doamne!
  • Totuşi, ce mai orânduială e asta – statul în copcă?
  • Nici eu nu înţeleg prea bine, însă de cum treci Prutul înspre Soare-Răsare, acolo acum, într-o limbă slavă, obiceiului i se spune Додонъ в проруби.
  • Atunci acestora le voi opri iarna. Curăță-se, ducă-se cu apa devale!

Autor: I.N.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT