Statul în copcă

1364
0
  • Ioan, ce se întâmplă acolo la voi în lume, mai ales în Răsărit? Cum vine Boboteaza, îi văd pe oameni scufundându-se în produfuri cu apă rece ca ghiaţa. O stropitură cu aghiasmă nu-i oare de ajuns pentru ei? Căci Volga nu-i Iordanul. Nu ţi-e milă de ei?
  • Ba chiar deloc, Doamne! Ştii bine că cei mai barosani dintre noii habotnici sunt nişte boaite făţarnice din neamul tâlharilor, al ucigașilor şi al trădătorilor, care Ti-au hulit Numele. Dar totul e după voia Ta, Doamne!
  • Totuşi, ce mai orânduială e asta – statul în copcă?
  • Nici eu nu înţeleg prea bine, însă de cum treci Prutul înspre Soare-Răsare, acolo acum, într-o limbă slavă, obiceiului i se spune Додонъ в проруби.
  • Atunci acestora le voi opri iarna. Curăță-se, ducă-se cu apa devale!

Autor: I.N.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE