Alertă de călătorie în Finlanda

466
0
Sursa foto: moldova1

Finlanda sistează complet traficul la frontiera cu Rusia, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Decizia va intra în vigoare începând cu 30 noiembrie 2023 și va fi valabilă până la 13 decembrie 2023.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei informează cetățenii despre decizia autorităților Finlandei de închidere a tuturor punctelor de trecere a frontierei cu Federația Rusă.

Astfel, în perioada 24 noiembrie-23 decembrie 2023 traversarea frontierei între Finlanda și Rusia va fi posibilă doar prin punctele de traversare a frontierei amplasate în aeroporturile internaționale și porturile maritime din Finlanda.

Ministerul de Externe de la Chișinău recomandă cetățenilor să urmărească anunțurile Gărzii de frontieră a Finlandei, iar în cazul când cetățenii, care se confruntă cu o situație cu caracter urgent, pot apela pentru asistență consulară la linia de telefon a Ambasadei Republicii Moldova la Stockholm +46 769 423 423.

Menționăm că de la începutul acestei luni, mai multe persoane, cu pașapoarte expirate,  au intrat pe teritoriul Finlandei din partea Federației Ruse și au cerut azil.

Amintim că, pe 17 noiembrie, autoritățile finlandeze au suspendat temporar activitatea punctelor de trecere Nuijamaa, Imatra și Niirala, de la frontiera cu Federația Rusă. Măsura a intrat în vigoare începând cu data de 18.11.2023 și va fi în vigoare până la data de 18.02.2024.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE