30 de ani de la punerea în circulație a leului moldovenesc

397
0

Primministrul Dorin Recean a participat la evenimentul „Leul moldovenesc – simbolul independenței și suveranității Republicii Moldova”, care marchează 30 de ani de la introducerea monedei naționale ca mijloc de plată pe teritoriul țării noastre. În discursul său, șeful Executivului a menționat că urmează o etapă nouă pentru leul moldovenesc, care trebuie să fie bazată pe realitățile curente, tendințele regionale și globale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Să ne mobilizăm și să transformăm moneda națională în simbolul bunăstării. În așa mod oamenii se vor mândri cu Leul pe care-l celebrăm astăzi. Suntem o țară mică, dar haideți să avem curajul să trăim într-o lume mare, să învățăm a gândi în dimensiuni mari. Hotarele noastre fizice nu trebuie să ne constrângă, nu trebuie să ne limiteze”, a spus premierul Dorin Recean.

De asemenea, premierul s-a referit la necesitatea dezvoltării unei viziuni pe termen lung și implementarea a noi soluții pentru transformarea radicală a economiei: „Guvernul promovează agenda digitală. Mă aștept să avem și Leul digital. Noi trebuie să muncim asiduu, să creștem economia, să creștem productivitatea, să construim instituții robuste, eficiente și reziliente, ca să putem fi competitivi într-o uniune monetară”, a conchis primministrul Dorin Recean.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE