Mai mulţi bărbaţi din capitală au fost scoşi din gura morţii de către salvatori după ce s-au aventurat la scăldat în stare de ebrietate

414
0

Au băut până s-au îmbătat şi s-au aventurat la scăldat. Mai mulţi bărbaţi din capitală au fost practic scoşi din gura morţii de către salvatori după ce şi-au supraestimat puterile şi au înbcercat apa lacurilor din Chişinău fiind în stare avansată de ebrietate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe parcursul zilei de duminică, 6 august, salvatorii au scos din apele lacului „La Izvor” doi bărbaţi în vârstă de 29 şi 43 de ani. Salvatorii au observat la timp că cei doi se îneacă şi au intervenit prompt, aventurierii fiind scoşi din apă în stare conştientă.

Alte două cazuri au fost înregistrate în parcul „Valea Morilor” din capitală.  Aici, doi bărbați, cu vârstele de 24 și 36 de ani, riscau să se înece în lac, nerespectând regulile de siguranță pe apă. Şi în acest caz, bărbaţii erau în stare de ebrietate. Norocul lor a fost să fie observaţi la timp de către salvatori şi să fie scoşi din apă în stare conştientă.

O nenorocire a fost evitată de salvatori şi în preajma lacului din parcul „Valea Trandafirilor”. Un minor în vârstă de 17 ani a fost salvat de la înec în timpul scăldatului. Băiatul a fost scos din apă în stare inconștientă. La fața locului, salvatorii au manevrele de resuscitare, iar după ce şi-a revenit, minorul a fost preluat de medici pentru îngrijirile necesare.

Salvatorii atenţionează repetat asupra riscurilor pe care le implică scăldatul în stare de ebrietate, în special pe timp de caniculă. Consumul băuturilor alcoolice, înainte de a intra în apă, prezintă pericol pentru viață și sănătate.

Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei care intră în apă, se poate schimba brusc, ceea ce poate provoca pierderea cunoștinței şi înecul. Totodată, oamenii sunt îndemnaţi să meargă la scăldat doar în locuri amenajate și dotate cu stații de salvare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE