Incendiul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru a fost provocat la inițiativa unui pacient condamnat anterior la detenție pe viață

391
0

Joi, 27 octombrie, la ora 04:00, a izbucnit un incendiu la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru. 62 de pacienți s-au baricadat și au dat foc la mai multe saltele. Potrivit unui comunicat al  Ministerului Sănătății, incidentul a avut loc în secția în care se află persoane care au comis infracțiuni grave. Preliminar, s-a constatat că un bărbat, condamnat anterior la detenție pe viață, a influențat persoanele din aceeași secție  să incendieze saltelele și să deterioreze camerele video etc. La fața locului au intervenit pompierii, dar și mascații de la „Fulger”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

 Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență MAI, la fața locului, cu asistența echipelor specializate ale forțelor polițienești, au intervenit șapte echipe de pompieri. Angajații IGSU au stabilit că arderea s-a produs într-o încăpere de la etajul 2 al clădirii spitalului. Intervenția pompierilor la lichidarea consecințelor incendiului a fost realizată inițial din exterior în conlucrare cu forțele de ordine, ulterior misiunea pompierilor a fost de a lichida focarele în interiorul clădirii.

Mai mult, pompierii au asigurat paza antiincendiară și suportul necesar instituțiilor implicate. Arderea a fost lichidată la ora 08:18. În urma incendiului nu au fost raportate victime.

În acest caz a fost inițiată o anchetă. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Cu referire la incidentul care a avut loc ieri, 27 octombrie, la Spitalul Clinic de Psihiatrie, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a informat printr-un comunicat:

„Incidentul a avut loc în secția în care se află persoane care au comis infracțiuni grave și în privința cărora sunt aplicate măsuri de siguranță cu caracter medical sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă.

Preliminar, s-a constatat că în dimineața zilei de astăzi, un bărbat, condamnat anterior la detenție pe viață, a influențat persoanele din aceeași secție, fiind incendiate saltele, deteriorate camere video etc.

Infirmierele și asistentul medical au anunțat medicul de gardă despre incident și au părăsit secția. La rândul său, medicul a apelat Serviciul 112.

La fața locului au venit pompierii, poliția și două ambulanțe. Bărbatul în cauză continua însă să amenințe că a luat ostatici și că va comite omoruri, potrivit administrației Spitalului Clinic de Psihiatrie. S-a încercat să se discute cu persoana dată, dar fără succes, fapt care a  condiționat intervenția Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”. Colaboratorii au evacuat persoanele din secție și le-au separat de presupusul instigator.

Spitalul Clinic de Psihiatrie examinează toate circumstanțele.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE