„Ajustarea” e de fapt majorare. ANRE a aprobat azi tarife noi la energia electrică

446
0

Astăzi, 12 octombrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate pentru energia electrică furnizată de furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune, anunță pe pagina sa ANRE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Urmare a examinării cererilor prezentate de titularii de licențe, ANRE a constatat existența unor factori obiectivi care conduc la necesitatea ajustării costurilor ce se includ la determinarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice pentru anul 2022, printre care cei mai importanți sunt:

– Majorarea prețului de procurare a energiei electrice de la S.A. „Energocom” în calitate de furnizor central de energie electrică cu circa 34% (de la 3,24 lei/ kWh, la 4,33 lei/kWh);
– Creșterea prețurilor de procurare a energiei electrice din import;
– Devalorizarea monedei naționale față de dolarul american cu circa 6% față de valoarea aplicată la determinarea prețurilor din 08.06.2022.”

Astfel, beneficiarii furnizorului „Premier Energy” vor plăti 3,15 lei pentru un kilowatt. Furnizorul solicitase inițial 3,24 lei/kWh.

Pentru S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” ANRE a aprobat tariful de 3,21 lei/kWh, față de 3,76 lei/kWh, cerut de furnizor.

Noile prețuri reglementate vor fi aplicate din data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE