Legea bugetului de stat pentru anul curent va fi modificată. Se prevăd alocări majorate pentru domeniile sănătate, asigurare socială, educație, infrastructură și agricultură

180
0

Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit urmează a fi modificați. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ajustarea indicatorilor bugetari are loc ca urmare a prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici și pe fondul executării bugetului de stat în primele cinci luni ale anului curent. Modificarea propusă de Ministerul Finanțelor prevede o redistribuire a unor economii identificate spre cheltuieli mai prioritare și o creștere a deficitului bugetar. Astfel, urmează a fi stabilit bugetul de stat pe anul curent la partea de venituri suma de 65 830,5 milioane de lei, la partea de cheltuieli – suma de 82 608,3,0 milioane de lei, iar deficitul – la nivel de 16 777,8 milioane de lei.

Se prevăd alocări majorate pentru domeniile sănătate, asigurare socială, educație, infrastructură și agricultură. Mai exact, sunt incluse majorări de alocații pentru fondul rutier, destinate pentru reparația și întreținerea drumurilor naționale și regionale; pentru Fondul pentru reducerea vulnerabilității energetice în vederea acordării compensațiilor la energie; alocații pentru acordarea indemnizațiilor la nașterea copiilor, efectuate prin bugetul asigurărilor sociale de stat; alocații pentru Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural; asigurarea cheltuielilor de personal în instituțiile de învățământ și în școlile sportive la nivel local.

DOCUMENTUL urmează a fi discutat în ședința plenară a Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE