Republica Moldova va beneficia de fonduri europene pentru proiecte care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială

234
0

Republica Moldova va putea accesa finanțare din fonduri europene pentru implementarea proiectelor care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au examinat proiectul de ratificare a ACORDULUI dintre statul nostru și UE privind participarea Republicii Moldova la componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială a Fondului European Plus. Documentul va fi propus spre examinare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Componenta Ocuparea forței de muncă și inovare socială a Fondului European Plus, la care va participa Republica Moldova, are drept scop crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, garantarea protecției sociale, lupta împotriva excluziunii sociale și a sărăciei, precum și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Bugetul prevăzut pentru respectiva componentă este de 762 de milioane de euro, planificat pentru perioada 2021-2027. Respectiv, entitățile juridice din Republica Moldova vor putea depune proiecte pentru a beneficia de finanțare, care vor fi agreate în cadrul negocierilor directe cu Comisia Europeană.

Fondul Social European Plus este un instrument al UE pentru investiții în capitalul uman și, pentru perioada 2021-2027, are un buget total de 99,3 miliarde de euro. De menționat că Republica Moldova participă și la alte instrumente de finanțare europeană, printre care „Vama”, „FISCALIS”, „LIFE”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE