Caz șocant la o terasă din capitală. Patru copii, intoxicați cu droguri, au fost preluați de două ambulanțe

415
0
Foto: Natalia Munteanu

IMSP Centrul Național de Asitență Medicală Urgentă Prespitalicească informează despre un caz strigător la cer. Ieri, 30 iunie 2024, la ora 13:35 a fost solicitată intervenția ambulanței pentru adolescenți cu suspecție la intoxicație acută cu substanță etnobotanică la o terasă din mun. Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Echipa de asistență medicală urgentă a intervenit la locul solicitării în zece minute și a depistat minorii ce prezentau următoarele acuze: cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbicine generală.

Adițional, de către medicul superior al Dispeceratului comun de urgență IMSP CNAMUP a fost direcționată încă o echipă deoarece erau patru minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani.

Membrii echipelor de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la etapa de prespital. Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, copiii au fost transportați de urgență la IMSP Institutul Mamei și Copilului.

Abuzul de droguri este o realitate dură în rândul minorilor și trebuie privită cu seriozitate! Un număr tot mai mare de adolescenți consumă substanțe interzise, cu toate că acest lucru este ilegal și periculos. Unii adolescenți încearcă drogurile ocazional, dar acest lucru poate duce la dependență și probleme grave de sănătate.

În acest sens, IMSP CNAMUP îndeamnă părinții să fie mai vigilenți și să ȋmpiedice adolescenții să ȋşi ruineze nu numai sănătatea, viaţa socială, ci şi viitorul! Aflați mai multe despre activitățile și grupul de prieteni a copiilor dumneavoastră.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE