VIDEO// Contrabandă cu 230.000 de mii de țigări și aproape 300 de litri de alcool etilic, destructurată de procurori

186
0

Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea PCCOCS anunță o captură de peste 230.000 de mii de țigări de trei mărci moldovenești, contrafăcute în Ucraina, și aproape 300 de litri de alcool etilic de contrabandă, care urmau să ajungă pentru vânzare în România.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Captura a urmat perchezițiilor la domiciliul din Chișinău și în automobilele bărbatului cu vârsta de 60 de ani. Suplimentar, pentru cercetare au fost ridicate și telefoane mobile, precum și un automobil folosit la transportarea țigărilor și alcoolului de contrabandă.

Potrivit oamenilor legii, schema de contrabandă presupunea transportarea mărfurilor în spații adaptate din caroseria microbuzelor de curse internaționale. Iar pentru ca să-și camufleze faptele de contrabandă, oficial acesta declara că transportă pietriș, nisip, cărbune sau cereale.

Menționăm, bănuitul nu este la prima abatere. Astfel, procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani alte două dosare în care acesta este învinuit. Primul, trimis în judecată în primăvara lui 2023, ține de transportarea a peste 40.000 de țigări în 2020, faptă pentru care riscă o amendă de până la 92.500 de lei. La baza celui de-al doilea dosar trimis în judecată a fost o captură de 6.500 de țigări contrafăcute cu marca unei companii de renume. Prin urmare, acesta riscă o amendă de până la 300.000 de lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 5 ani. Atât în cazul anunțat acum, cât și în cele trimise în judecată, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la o hotărâre judecătorească finală.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE