Vizita lui Antony Blinken la Chișinău: Susținătorii lui Șor, care au blocat intrarea în capitală, reținuți de poliție

379
0

Un grup de persoane, care aparțin organizației „Șor” și care au venit preponderent din UTA Găgăuzia, au blocat bulevardul Dacia, în semn de protest față de vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, așteptat astăzi, 29 mai 2024, la Chişinău, au fost reținute, informează Poliția R. Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, în contextul acțiunilor desfășurate, la Porțile Orașului, în mod intenționat, a fost blocat bd.Dacia de către un grup de persoane care aparțin organizației „Șor” și care au venit preponderent din UTA Găgăuzia.

Inspectoratul General al Poliției precizează că aceștia au ignorat în mod abuziv decizia Primăriei Chișinău și cerințele Poliției de a nu bloca partea carosabilă, motiv pentru care organizatorii au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare.

Menționăm că, la Chişinău, oficialul american se va întâlni cu Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, şi alţi responsabili, într-un context în care oficiali americani susțin că Republica Moldova se confruntă cu operaţiuni de influenţă din partea Federației Ruse.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE