Reacția ministrei Sănătății după perchezițiile CNA de la spitalul din Orhei: „Nu vă mai băgați în buzunarele cetățenilor”

394
0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a reacționat după ce Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat astăzi, 27 mai 2024, că șefa secției consultative și un medic narcolog de la IMSP Spitalul Raional Orhei sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
„Am transmis nenumărate mesaje anticorupție pentru lucrătorii sistemului medical. Mulți s-au făcut a nu le auzi și și-au continuat „munca asiduă” la creșterea veniturilor personale din contul durerii și problemelor oamenilor. Pentru ei vor fi aplicate soluții de shok și mulțumim colegilor de la CNA, care în ultimul timp sunt foarte buni pe domeniul sănătate, ajutandu-ne la consolidarea capacităților sistemului de sănătate și transformarea lui în unul integru. Unii care au fost astăzi scuturați la SR Orhei, nu cedează visului de a ajunge iar în fotolii de director. Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de socializare.
Ministra Sănătății susține în mesajul său că  dezideratul ministerului rămâne același pentru toți: „Toleranță zero față de corupție. Vom investi în continuare în creșteri de salariu, indemnizații și alte politici monetare motivaționale, vom asigura cu echipamente moderne și îmbunătăți condițiile de infrastructură. Unora din dvs le repet – încetați să vă mai băgați în buzunarele cetățenilor. Plecați din sistem dacă suferiți de cleptomanie. Nu distrugeți imaginea atâtor buni, minunați profesioniști care muncesc cu dăruire în sistem”.
Menționăm că birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei au fost percheziționate astăzi, 27 mai 2024, de ofițerii CNA și procurori în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE