Maia Sandu: „Dragi sportivi, sunteți adevărați ambasadori ai țării noastre în lume” 

339
0
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat sportivii din Republica Moldova care s-au întors de la Campionatul European de lupte U-23 de la Baku cu medalii de aur și bronz.
„Felicitări sportivilor noștri, care s-au întors de la Campionatul European de lupte U-23 de la Baku, cu rezultate foarte bune. Irina Rîngaci a revenit acasă cu medalia de aur și a devenit din nou campioană europeană. La doar 22 de ani, Irina este deja triplă campioană europeană și campioană mondială la această categorie de vârstă, dar și campioană mondială și europeană la seniori. Știm că visul ei este o medalie olimpică, îi vom ține pumnii la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară”, a scris Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de socializare.
„Cu aur s-a întors acasă și Radu Lefter, care a obținut un rezultat istoric pentru Moldova. Radu este primul sportiv moldovean care a câștigat aurul la lupte libere la un campionat european U-23. Felicitări și Mihaelei Samoil, lui Serghei Cilcic, lui Constantin Chirilov și lui Ion Demian, care au luat bronzul și datorită cărora drapelul Republicii Moldova a fost arborat, de mai multe ori, pe podiumul competiției”, a mai scris președinta.
Maia Sandu a declarat că sportivii moldoveni sunt adevărați ambasadori ai țării noastre în lume. „Ați reușit să construiți cariere de succes prin efort și perseverență și vă mulțumim pentru că, prin exemplul vostru, demonstrați că munca onestă aduce rezultate și că Moldova poate”.
De menționat că lotul național de lupte libere s-a clasat pe locul trei printre națiuni în cadrul acestei competiții. Totodată, naționalele de lupte greco-romane și cele de lupte feminine sau clasat pe locurile patru în clasamentul pe națiuni.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE