Agenda europeană, discutată de viceprim-ministra Cristina Gherasimov la Reuniunea informală a miniștrilor Afacerilor Externe și Europene din UE

266
0

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat azi, 21 mai 2024, la Bruxelles, la deschiderea Reuniunii informale a celor 27 de miniștri ai Afacerilor Externe și Europene din țările Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Președinția belgiană a Uniunii Europene.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cristina Gherasimov a mulțumit doamnei Hadja Lahbib, ministra Afacerilor Externe și Europene a Belgiei, pentru invitație și pentru posibilitatea de a le vorbi omologilor din țările membre despre evoluțiile de pe agenda europeană a Republicii Moldova.

„Am discutat despre nivelul de realizare a ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene, despre prioritățile pentru perioada următoare și provocările cărora trebuie să le răspundem, și mi-am exprimat convingerea că împreună, cu sprijinul prietenilor și partenerilor din UE, putem să consolidăm parcursul european al Republicii Moldova”, a spus oficiala de la Chișinău după eveniment.

De asemenea, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a vorbit despre eforturile Guvernului pentru a fi pregătit de negocierile de aderare propriu-zise. „Am accentuat, în context, importanța organizării Conferinței Interguvernamentale în viitorul apropiat. Este un moment așteptat prin care vom porni la un drum lung, dar și mobilizator pentru întreaga societate”, a adăugat Cristina Gherasimov.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE