A fost semnat Parteneriatul UE – RM pentru Securitate și Apărare. R. Moldova – primul stat care beneficiază de un astfel de parteneriat cu UE

338
0

Premierul Dorin Recean a semnat, astăzi, 21 mai 2024, la Bruxelles, Parteneriatul UE – Republica Moldova pentru Securitate și Apărare – un parteneriat care ne va ajuta să consolidăm capacitățile de apărare, să sporim securitatea cibernetică și să contracarăm tentativele Rusiei de interferență în procesele noastre democratice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit premierului, Republica Moldova este primul stat care beneficiază de un astfel de parteneriat cu Uniunea Europeană.

„Nu există un mecanism mai bun pentru a asigura pacea și stabilitatea cetățenilor Republicii Moldova decât aderarea la UE. Pe măsură ce ne apropiem de acest obiectiv, consolidăm reziliența țării noastre în fața provocărilor cu care ne confruntăm. Asta înseamnă că vom spori alinierea țării noastre la Politica Externă și de Securitate Comună a UE, vom consolida asistența pentru sectorul apărării prin intermediul Instrumentului European pentru Pace și vom contribui mai activ la pacea și securitatea europeană”, a spus Dorin Recean.

Alături de Uniunea Europeană, Moldova devine mai puternică și mai rezistentă, atât din punct de vedere politic, cât și economic, și ne bucurăm să vedem aceeași deschidere din partea statelor membre. Alături de Uniunea Europeană, viitorul Republicii Moldova este unul mai competitiv, mai pașnic și mai sigur,” a declarat oficialul moldovean.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE