Igor Grosu: Legislativul va adopta, în viitorul apropiat, o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni

383
0
Foto: Igor Grosu/ Facebook

„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca în cel mai scurt să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a scris azi, 17 mai 2024, într-o postare pe pagina sa de socializare, președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Foto: Igor Grosu/ Facebook
Foto: Igor Grosu/ Facebook
„În context, am discutat astăzi cu membrii delegației pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme, Mykhail Radutskyi și Mykola Stefanciuk, despre situația la zi din regiune și cum putem ajuta în continuare Ucraina în războiul barbar declanșat de Federația Rusă.
Am declarat că în viitorul apropiat, Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni.
Potrivit datelor oficiale, au fost identificați mai mult de 20 de mii de copii ucraineni răpiți și duși în Rusia. De asemenea, vom participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, de la Berlin. Din prima zi, am condamnat războiul declanșat de către Federația Rusă și am sprijinit Ucraina și poporul ucrainean și asta vom continua să facem”, a mai spus spicherul.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE