Patru mandate de percheziție într-o cauză penală de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de peste 1,5 milioane lei

261
0

Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorilor Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au pus în executare ieri, 18 aprilie 2024, patru mandate de percheziție într-o cauză penală de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de 1 584 290 de lei, informează Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La această etapă cu statut de bănuit în dosar este un cetățean al Republicii Moldova, care a fost depistat la vama Leușeni, cu obiecte din metale prețioase și anume: medalii, monede și un lingou de culoare galbenă, ascunse în gentuța personală, care nu au fost declarate organului vamal.

În cadrul acțiunilor de investigație, bărbatul în vârstă de 37 de ani, a comunicat mai multe versiuni despre proveniența bunurilor dar și despre scopul introducerii acestora în țară, toate versiunile fiind diferite și trezind semne de întrebare.

Ofițerii de investigații au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului, dar și în alte spații, de unde au ridicate articole presupuse a fi din aur, precum și purtători de informații.

Moldoveanul este cercetat în libertate, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, iar investigațiile pe caz continuă.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE