Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de primăvară a APCE

301
0
Sursa foto: multimedia.parlament.md

Delegația legislativului participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc în perioada 15-19 aprilie, la Strasbourg.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va fi condusă de șeful acesteia, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza. Din delegație mai fac parte deputații Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar. La sesiune va participa și ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihail Popșoi, care va susține un discurs.

Ordinea de zi conține discuții despre cererea de aderare la Consiliul Europei, depusă de Kosovo. De asemenea, este planificată o dezbatere privind decesul lui Alexei Navalnîi și persecuția sistematică a protestatarilor în Federația Rusă și Belarus. Ordinea de zi mai include discuții despre suportul acordat Ucrainei în contextul războiului, inclusiv prin utilizarea bunurile sechestrate ale Federației Ruse, precum și despre rolul Consiliului Europei în prevenirea unei catastrofe umanitare în Fâșia Gaza. Participanții la sesiune vor mai aborda proiectul de Convenție-cadru privind inteligența artificială, drepturile omului, democrație și statul de drept, precum și subiecte legate de protecția copiilor împotriva violenței, colaborarea dintre opoziție și majoritate într-o democrație, bunele practici în referendumuri.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE