Funcționarii publici de execuție din cadrul primăriilor vor beneficia de sporuri lunare în vederea consolidării capacităților profesionale

209
0

Autoritățile publice locale de nivelul I vor putea acorda sporuri lunare pentru funcționarii publici de execuție de până la 50 % din salariul de bază. Această prevedere se regăsește în proiectul de lege adoptat, astăzi, de Parlament în lectura a doua.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit proiectului, sporurile vor fi acordate în vederea consolidării capacităților profesionale ale funcționarilor publici de execuție din cadrul primăriilor. Mijloacele financiare în acest scop vor fi alocate din veniturile proprii generate de autoritatea publică locală, în baza unui regulament intern aprobat printr-o decizie a consiliului local. Sporul va putea fi acordat funcționarilor publici care nu beneficiază de indemnizația lunară prevăzută în Legea privind administrația publică locală. În document mai este prevăzută mărimea și modalitatea de acordare a acestor sporuri lunare.

Modificările propuse urmăresc eliminarea inechității create de normele juridice ce vizează creșterea salarială a primarilor, viceprimarilor și secretarilor consiliilor locale în raport cu funcționarii publici de execuție din cadrul primăriilor.

Parlamentul a acceptat și amendamentul propus de deputata Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, referitor la modalitatea de ocupare a funcției de secretar al consiliului local.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Prevederile proiectului vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE