Peste 130 de funcționari publici din Secretariatul Parlamentului au fost instruiți în vederea realizării activităților de integrare europeană

226
0

Peste 130 de funcționari publici din Secretariatul Parlamentului au participat la sesiuni de instruire în contextul realizării activităților de integrare europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Panelurile de instruire au vizat aspecte teoretice și practice referitoare la comunicarea și prezentarea publică, screeningul explicativ al legislației europene, precum și la măsurile de asigurare a integrității instituționale. La cursurile de instruire, desfășurate pe parcursul mai multor zile, au participat funcționari din cadrul diferitor subdiviziuni ale Secretariatului Parlamentului.

Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a menționat că, în contextul realizării activităților de integrare europeană, funcționarii publici de conducere și de execuție sunt implicați în diferite activități de reprezentare a instituției la evenimente organizate în țară și peste hotare. „Parlamentul Republicii Moldova devine o instituție de interes pentru alte parlamente naționale. Chiar săptămâna viitoare, vom găzdui vizita unui grup de funcționari din Parlamentul Albaniei. Dar și funcționarii noștri merg, pentru schimb de experiență și pentru a prezenta realizările obținute de instituția noastră parlamentară, în parlamentele unor țări europene. Din acest considerent, este important să sporim competențele profesionale ale funcționarilor publici”, a subliniat Tamara Gheorghița.

Trainingurile au fost organizate cu suportul Fundației Hanns Seidel – Republica Moldova, Institutului Național Democrat Moldova (NDI), experților Comisiei Europene și al specialiștilor de la Centrul Național Anticorupție. Sesiunile de instruire s-au desfășurat în conformitate cu activitățile incluse în Planul anual de formare și dezvoltare profesională a personalului din cadrul Secretariatului Parlamentului pentru anul 2024.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE