Geniștii Armatei Naționale au deminat două obiective explozive la Orhei și Strășeni

210
0

Ieri, 8 aprilie, geniștii militari ai Batalionului Geniu ,,Codru” au executat  două misiuni de deminare; în satul Brăviceni, raionul Orhei și în localitatea Vorniceni, raionul Strășeni. Obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, echipa condusă de maiorul Ion Golovei, a intervenit în localitatea Brăviceni, raionul Orhei, unde a descoperit o grenadă de mână de tip F1, într-o gospodărie.

Aceeași echipă a fost solicitată în localitatea Vorniceni din raionul Strășeni unde, pe un câmp agricol, geniștii militari au depistat un proiectil de artilerie calibrul 122 mm și o bombă de aruncător calibrul 45 mm.

Potrivit geniștilor, obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost distruse în condiţii de maximă securitate.

Geniștii Armatei Naționale a Republicii Moldova atenționează că odată cu începerea sezonului agricol, numărul munițiilor neexplodate depistate în sol a crescut.

În acest sens, ministerul Apărării vine cu un apel către cetățeni în cazul în care depistează un obiect exploziv:

– Anunțați 112;

– Marcați locul depistării obiectului exploziv;

– NU atingeți muniţiile cu mâna sau cu alte obiecte;

– NU loviți sau mişcați muniţiile găsite în pământ sau la suprafaţă;

– NU demontați focoasele sau alte component;

– NU aruncați în foc obiectul exploziv.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE