FOTO// Președinta Maia Sandu, la inaugurarea centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale din Hîncești: „Construim spitale europene pentru că sănătatea oamenilor este o prioritate”

334
0

Șefa statului a participat, astăzi, la inaugurarea unei noi secții de terapie intensivă și a centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale  din cadrul Spitalului Raional Hîncești.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„La fiecare întâlnire, în orice colț al țării, oamenii ridică problema accesului la servicii medicale de calitate. Și e firesc să fie așa, pentru că sănătatea este prețioasă. De aceea, mă bucur de fiecare dată când se finisează lucrările de reconstrucție și dotare în spitalele țării. Astăzi am participat, alături de echipa medicală a Spitalului Raional Hîncești, la inaugurarea unei noi secții de terapie intensivă și a centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale, dotate cu cele mai moderne echipamente medicale”, a menționat Președinta Maia Sandu. Șefa statului a precizat că noul centru va acoperi și cazurile de AVC din raioanele Leova, Basarabeasca și Cimișlia, fiind al șaselea centru funcțional, dintr-un total de treisprezece, care vor acoperi întreaga țară.

„Mai multe vieți salvate și mai puține urmări negative pentru pacienți – acesta va fi rezultatul investițiilor pe care le facem. În cazul Spitalului Raional Hîncești, Ministerul Sănătății a investit peste 44 milioane de lei doar în ultimii doi ani. Profesionalism înalt, tehnologii performante și empatie, acestea sunt fundamentele pe care reconstruim sistemul medical. Construim spitale europene pentru că sănătatea oamenilor este o prioritate”, a mai subliniat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE