Prim-ministrul Dorin Recean: „Datele obținute în urma Recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”

312
0

Ieri, 6 aprilie, în cadrul evenimentului de lansare a Recensământului Populației și Locuințelor „Deschidem ușa pentru Recensământ: Comunitate, Transparență, Participare”, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat toți cetățenii să participe la acest exercițiu național, care va avea loc în perioada 8 aprilie – 7 iulie. Șeful Executivului a menționat că datele colectate în cadrul recensământului sunt necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare socială și de infrastructură.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Informațiile colectate ne vor ajuta să proiectăm mai bine infrastructura, să modernizăm educația, să îmbunătățim serviciile sociale și de sănătate, precum și să asigurăm o planificare mai eficientă a vieții noastre cotidiene. Guvernul construiește tot mai mult, iar datele obținute în urma recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Recensământul are loc o dată la 10 ani. În acest an, recenzorii vor introduce datele electronic, folosindu-se de o tabletă. Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.

„Vă îndemn să răspundeți la întrebările celor peste 4000 de recenzori, care în această perioadă vor bate la ușile din toată țara, și să încurajați familia, prietenii și vecinii să facă același lucru. Nu putem merge înainte până când nu decidem cu toții, ca o familie, care sunt prioritățile noastre”, a conchis premierul Dorin Recean.

Recensământul Populației și Locuințelor 2024 este desfășurat de Biroul Național de Statistică cu sprijinul Guvernul Republicii Moldova, a Uniunii Europene și Fondului ONU pentru Populație.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE