FOTO// În Republica Moldova va fi creat primul centru public specializat în serviciile pentru copiii cu autism

287
0
De ziua internațională a conștientizării autismului, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii.
„Un spațiu în care se vede clar cât de importantă este acceptarea aproapelui nostru și existența unei comunități armonioase în care copiii, toți copiii, să crească fericiți”, a spus președinta. Ministerul Sănătății a decis crearea primului centru public specializat în serviciile pentru copiii cu autism.
„M-am bucurat să aflu despre decizia de astăzi a Ministerului Sănătății de a crea primul centru public specializat în serviciile pentru copiii cu autism. Centrul urmează să fie creat în următoarele luni, astfel încât copiii cu autism să poată beneficia, cu titlu gratuit, de serviciile de care au atât de mare nevoie. Copiii cu autism merită să aibă o copilărie fericită, o viață socială împlinită și să beneficieze de sprijinul necesar pentru a deveni independenți”, a mai spus Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE