Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei

274
0
Rolul Republicii Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei, importanța consolidării infrastructurii regionale și atragerii investițiilor în țara noastră au fost subiectele discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul oferit ucrainenilor de către partea americană, menționând că acesta reprezintă o investiție în securitatea întregului continent european. Totodată, premierul a accentuat disponibilitatea Republicii Moldova de a fi parte la reconstrucția Ucrainei, prin realizarea unor proiecte care vor aduce beneficii atât cetățenilor Ucrainei, cât și celor din Republica Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Punem accent pe realizarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii și proceselor logistice, dar și a celor din domeniul energetic. În același timp, dezvoltăm infrastructura de afaceri pentru a atrage cât mai multe proiecte investiționale, orientate inclusiv spre piața și necesitățile Ucrainei”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul s-a referit la oportunitățile oferite de țara noastră antreprenorilor și la domeniile de perspectivă, în care ei își pot dezvolta cu succes afacerile. Printre acestea se numără sectorul energetic, cu accent pe energia verde, farmaceutica, tehnologiile informaționale, electronica și industria automotive.

La rândul său, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker, a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova în eforturile de modernizare a țării, îmbunătățirea conectivității, atragerea investițiilor și realizarea agendei europene.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE