Aflat la final de mandat, ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic, Clasa I”

292
0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, a oferit ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko – medalia Meritul diplomatic, clasa I. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a domnului Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice.

 „L-am asigurat pe domnul Marko Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă.

La sfârșitul întrevederii, i-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova.” – a declarat oficialul moldovean.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE