Dorin Recean, în discuții cu reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, Francesca Bonelli: autoritățile rămân concentrate pe continuarea programelor umanitare

322
0

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanta Agenției Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) în Republica Moldova, Francesca Bonelli. Oficiala își încheie misiunea în țara noastră, după doi ani de activitate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Executivului a apreciat contribuția agenției ONU la dezvoltarea unor mecanisme eficiente pentru gestionarea crizei refugiaților, protecția și sprijinul oferit persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Potrivit premierului, și în prezent autoritățile rămân concentrate pe continuarea programelor umanitare, facilitarea angajării refugiaților în câmpul muncii și susținerea integrării copiilor refugiați în sistemul educațional.

La rândul său, Francesca Bonelli a subliniat că Republica Moldova a devenit un exemplu la nivel internațional prin solidaritatea pe care au demonstrat-o autoritățile și cetățenii, iar UNHCR va oferi și în continuare sprijinul necesar pentru a transforma prezența celor peste 128 de mii de refugiați într-o oportunitate de dezvoltare pentru țara noastră.

UNHCR și-a extins semnificativ operațiunile în țară la sfârșitul lunii februarie 2022, în urma sosirii refugiaților din Ucraina și a colaborat cu Executivul în conducerea comună a răspunsului umanitar interinstituțional, aliniat cu Planul de Răspuns Regional (RRP).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE