În prima semifinală, Natalia Barbu, care va reprezenta R. Moldova la Eurovision Song Contest 2024, va urca pe scenă sub numărul 11

207
0

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest 2024, va urca pe scenă sub numărul 11, în prima semifinală, care va avea loc pe 7 mai. Numărul de ordine al fiecărei ţări concurente din cadrul celor două semifinale a Eurovision 2024 a fost prezentat pe canalul oficial de Youtube Eurovision Song Contest, transmite IPN.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit unui comunicat de presă al Teleradio-Moldova, care este membru al uniunii Europene de Radio și Televiziune (UERT) și organizatorul local al Eurovision, alături de Republica Moldova, în prima semifinală vor evolua alte 14 ţări.

Este vorba despre: Cipru, Serbia, Lituania, Irlanda, Ucraina, Polonia, Croaţia, Islanda, Slovenia, Finlanda, Azerbaidjan, Australia, Portugalia și Luxemburg.


În a doua semifinală, care va avea loc pe 9 mai, vor urca pe scenă concurenții din alte Malta, Albania, Grecia, Elveţia, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia, Olanda.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, aceasta devenind prima femeie, dublă câștigătoare din istoria competiției muzicale. Primul câștig al cântăreței suedeze a fost în anul 2012, cu piesa Euphoria.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele şi Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obţinut locul 3, cu piesa Hey, mamma.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE