Două nerezidente au încercat să treacă vama cu mii de dolari, peste limita admisibilă de lege

394
0

Două nerezidente sunt documentate pentru tentativa de trecere ilicită prin vamă a sumelor de bani, peste limita admisibilă de lege. Cazurile au fost înregistrate ieri, 25 martie 2024, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ca urmare a cooperării între funcționarii vamali și polițiștii de frontieră au fost depistate mijloacele financiare asupra a două pasagere de la rutele cu itinerar de deplasare spre Istanbul și Varșovia.

La una dintre persoane, în bagajul de mână au fost descoperiți 34.000 USD, bani tăinuiți la controlul vamal. Cea de-a două cetățeancă a camuflat banii asupra sa, la controlul manual al pasagerei, echipa de control a observat bancnote cusute în interiorul pantalonilor, într-un buzunar special, de unde au fost extrași 30.000 USD.

Mijloacele financiare au fost ridicate, iar materialele pe ambele cazuri au fost preluate de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și investigarea cazului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE