Biroul Politici de Reintegrare// Imaginile cu incendierea elicopterului de o dronă sunt trucate

312
0
Sursa foto: eSP.md
În contextul incidentului recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar, Biroului Politici de Reintegrare (BPR) informează că instituțiile de profil ale Republicii Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stânga Nistrului.
„În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii: materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini; ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului”, scrie într-un comunicat al BPR.

Din informațiile de care dispun, BPR informează publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii”, scrie în comunicatul Biroului Politici de Reintegrare.

Sursa citată a mai menționat că, autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE