Consiliul European solicită adoptarea „rapidă” a cadrului de negociere cu Republica Moldova

321
0

Consiliul European a salutat progresele înregistrate de Republica Moldova și Ucraina în avansarea reformelor necesare pe calea aderării la Uniunea Europeană, se arată în documentul privind concluziile reuniunii  desfășurată joi, 21 martie, transmite Direcția comunicare și instruire a Biroului pentru Integrare Europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, Consiliul European a invitat statele membre ale UE la adoptarea rapidă a proiectelor cadrului de negociere pentru Republica Moldova și Ucraina și avansarea demersurilor fără întârziere.

În concluzii se mai menționează că Uniunea Europeană va continua să acorde Republicii Moldova tot sprijinul necesar pentru a face față provocărilor cu care se confruntă ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, va continua să consolideze rezilienţa, securitatea şi stabilitatea țării în faţa activităţilor destabilizatoare ale Rusiei.

Consiliul European a salutat angajamentele bilaterale ale statelor membre de a sprijini Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a spori rezilienţa sectorului de securitate.

Amintim că, în decembrie 2023, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republica Moldova la UE, iar pe 13 martie curent, Comisia Europeană a transmis spre examinare Consiliului European proiectul cadrului de negociere cu Republica Moldova.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE