MAE nu va admite participarea oficialilor din Federația Rusă la Conferința regională a FAO care va avea loc, în luna mai, la Chișinău

306
0

Autoritățile Republicii Moldova nu vor admite participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse la Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) care se va desfășura în perioada 14 – 17 mai la Chișinău, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, în perioada 14 – 17 mai 2024, Republica Moldova va găzdui cea de-a 34-a Conferință regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Pe agenda reuniunii se vor regăsi subiecte de actualitate ce țin de domeniul agriculturii, siguranței alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor și resurselor de apă.

„Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanșat multiple crize și a subminat securitatea alimentară la nivel internațional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanților oficiali ai Federației Ruse, și limitarea la nivelul ambasadei sau în format online”, scrie în comunicatul MAE.

MAE informează că formatul evenimentului combină participarea în persoană și online, ținând cont de angajamentele internaționale asumate în cadrul FAO și metodele de lucru ale conferinței.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE