Dorin Recean la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF: „Continuăm să construim un mediu de afaceri sigur pentru atragerea investițiilor străine, în diverse domenii, care vor contribui inclusiv la reconstrucția Ucrainei”

278
0

Zeci de parlamentari din aproximativ 20 de țări europene s-au reunit la Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), organizată la Parlamentul Republicii Moldova. Prezent la eveniment, primministrul Dorin Recean a subliniat că francofonia reprezintă un spaţiu de solidaritate şi cooperare, unitatea căruia devine și mai importantă în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Executivului a vorbit despre eforturile autorităților de la Chișinău în asigurarea păcii și securității în Republica Moldova, menționând, în același timp, reformele inițiate pentru creșterea bunăstării cetățenilor din întreaga țară. Potrivit premierului, Guvernul pune accent pe dezvoltarea economică, modernizarea infrastructurii și a lanțurilor logistice.

„Continuăm să construim un mediu de afaceri sigur pentru atragerea investițiilor străine, în diverse domenii, care vor contribui inclusiv la reconstrucția Ucrainei. În același timp, rămânem ferm angajați în realizarea obiectivului nostru strategic  integrarea în Uniunea Europeană”, a spus primministrul Dorin Recean.

Agenda Conferinței Președinților Regionalei Europa din cadrul APF a inclus prezentarea raportului privind stadiul actual și prezența francofoniei în Republica Moldova. Totodată, Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF a fost precedată de un seminar de consolidare a capacităților parlamentarilor în lupta împotriva dezinformării și a știrilor false. Discuțiile au vizat fenomenul dezinformării în spațiul francofon, cazul Republicii Moldova, precum și efectele știrilor false asupra activității parlamentare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE