372 de agricultori care au suferit pierderi în urma calamităților din vara anului 2023, solicită sprijin financiar

275
0
Protestul agricultorilor. Chișinău. 16 decembrie. Foto: Natalia Munteanu

Procesul de recepționare a cererilor de ajutor financiar din partea agricultorilor afectați de calamitățile naturale din 2023 s-a încheiat. Prin urmare, s-a înregistrat un total de 372 de cereri, dintre care 363 sunt pentru compensarea prejudiciului cauzat de seceta din anul 2023 la cultura porumbului, iar altele 9 pentru compensarea prejudiciului cauzat de furtuna din 25 iulie 2023 la mijloacele fixe (plantațiile pomicole sau sere) din raionul Edineț.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cele mai multe solicitări de suport financiar au fost depuse de agricultorii din raioanele: Cahul – 132 cereri, Cantemir – 93 cereri, Ștefan Vodă – 43 cereri, Vulcănești – 29 cereri, Taraclia – 19 cereri, Leova – 19 cereri. Resursele financiare vor fi acordate solicitanților sub formă de plată directă per ha.

Amintim că, Guvernul a alocat 50 de milioane de lei din Fondul de intervenție pentru a sprijini fermierii afectați. Procesul de recepționare a cererilor a avut loc în perioada 15 februarie-15 martie 2024. În continuare, urmează un proces de examinare a cererilor depuse.

Lista completă a solicitanților de ajutor financiar este accesibilă publicului AICI.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE