Percheziții la Chișinău și Comrat într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere. Operațiunea are loc cu suportul ASP

266
0

Mai multe percheziții sunt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție în mun. Chișinău și mun. Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit faptelor investigate de CNA, o persoană, anterior condamnată pentru infracțiuni de corupție, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, acceptat și primit mijloace financiare ce nu i se cuvin în sumă de 1000 de euro, în schimbul grăbirii eliberării permisului de conducere, fără susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de către candidat.

Totodată, au fost primite și alte mijloace financiare în mărime de 300 de euro în vederea perfectării, contrar legii, a certificatului de confirmare a susținerii unui curs de școlarizare suplimentară, inclusiv a adeverinței medicale.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA, în dimineața zilei de 15.03.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate patru percheziții. În urma acestora, a fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar printre locațiile percheziționate se regăsesc și două școli auto din mun. Comrat.

Precizăm că, operațiunea a fost realizată cu suportul Agenției Servicii Publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE