Ucrainenii au lansat 58 de drone contra Federației Ruse

352
0
Sursa foto:© EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT | Președintele rus Vladimir Putin participă la deschiderea conductei de adâncime a rafinăriei Rosneft Tuapse din Tuapse, Rusia, 15 iunie 2012

Un nou atac ucrainean cu dronă a lovit, miercuri, un obiectiv energetic major din Rusia, cu două zile înainte de alegerile prezidențiale de acolo, potrivit veridica.ro.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Rafinărie țintită

„Rafinăria de petrol din Riazan (la aproximativ 200 kilometri sud-est de Moscova – n. red.) a fost atacată (…). Potrivit informațiilor inițiale, sunt răniți” – a scris, pe rețeaua Telegram, guvernatorul regional, Pavel Malkov, citat de agențiile internaționale de știri.

Potrivit acestuia, în urma atacului, „a izbucnit un incendiu” în rafinărie, controlată de gigantul petrolier Rosneft și unul dintre cei mai mari producători de combustibil din țară.

Rafinărie ratată

O altă dronă a fost doborâtă, tot miercuri, când se apropia de o rafinărie din regiunea Leningrad, lângă metropola Sankt Petersburg (nord-vest) – a declarat guvernatorul de acolo, Aleksandr Drozdenko. El susține că atacul „nu a provocat victime sau pagube”.

Drone antielectorale

În total, 58 de drone au vizat mai multe regiuni rusești, mai ales de la granița cu Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al ministerului rus al Apărării, care susține că toate dispozitivele inamice au fost distruse.

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că atacă în încercarea de a submina alegerile prezidențiale, programate în perioada 15-17 martie și pe care toată lumea se așteaptă ca el să le câștige fără emoții.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE