Un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro, oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, va fi utilizat pentru construcția locuințelor sociale, azilurilor pentru bătrâni și căminelor studențești

296
0

În Republica Moldova vor fi construite sau reabilitate 450 de locuințe sociale. De asemenea, vor fi renovate cămine studențești și aziluri pentru bătrâni de care vor beneficia peste 1400 de persoane.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Lucrările vor fi finanțate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), care va oferi țării noastre un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului-cadru de împrumut între Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Republica Moldova pentru proiectul „Locuințe publice III”.

Totodată, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va aloca, din Fondul de Investiții Verzi și Sociale, un grant în valoare de un milion de euro. Banii vor fi utilizați pentru creșterea eficienței energetice și reducerea amprentei de mediu a unităților locative care sunt planificate pentru reconstrucție în cadrul proiectului „Locuințe publice III”.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru încheierea unui acord de finanțare care presupune acest lucru.

CEB va debursa împrumutul și grantul de investiții ale proiectului în tranșe, prima fiind realizată în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a Acordului, iar celelalte în baza rapoartelor de progres despre implementarea acestuia.

Proiectul va fi implementat până în anul 2030 și va fi realizat de către Unitatea de implementare a proiectului „Locuințe sociale II”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE