32 de ani de la război// MAI va comemora eroii care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Vezi programul evenimentelor

362
0

Pe 2 Martie 2024, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va organiza o serie de evenimente solemne în onoarea Zilei Memoriei și Recunoștinței, marcând comemorarea eroilor căzuți în conflictul armat din anul 1992 care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Studenții Academiei MAI alături de veterani, vor comemora eroii căzuți în 1992, informează MAI. Evenimentele de comemorare vor avea loc pe întreg teritoriul țării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Interacțiunea cu veterani, cei care au scris istoria prin iubirea lor față de patrie, este esențială pentru studenții noștri. Aceasta le oferă o perspectivă unică și un profund sentiment de respect față de istoria națională. Veteranii le sunt modele de urmat, reprezentând exemple vii de patriotism. Prin implicarea studenților în activitățile comemorative, aceștia au ocazia de a învăța direct de la cei care au trăit momente istorice, care au luptat pentru valorile în care credeau și care au contribuit decisiv la formarea națiunii noastre.

Susținem această tradiție de mentorat și de legătura profundă care s-a dezvoltat între veterani și studenți și vom continua să pledăm pentru menținerea și consolidarea acestei conexiuni, recunoscând rolul vital pe care îl joacă în formarea tinerei generații de profesioniști în domeniul apărării legii, securității și ordinii publice”, scrie în comunicatul MAI.

Programul evenimentelor publice organizate de MAI cu ocazia Zilei Memoriei și Recunoștinței

Cu ocazia Zilei Memoriei și Recunoștinței  vor fi organizate mai multe evenimente publice de comemorare. Startul ceremoniilor va fi dat la ora 7:30, unde conducerea MAI de comun cu conducătorii subdiviziunilor MAI și conducerea organizațiilor obștești ale veteranilor acțiunilor de luptă vor depune jerbe de flori la Plăcile comemorative din incinta Ministerului în memoria angajaților sistemului afacerilor interne care și-au pierdut viața în războiul de independență.

Totodată, începând cu ora 09:00 vor fi organizate mai multe servicii religioase în memoria celor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova. La Chișinău, slujba religioasă va fi oficiată în Catedrala Sf. Mare. Mucenic Teodor Tiron (str. Ciuflea). Ulterior, veteranii și oficialitățile vor depune flori la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

La ora 10:00 este programat marșul „Memoriei și Recunoștinței” care va porni de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, va continua pe bulevardul cu același nume și se va încheia la monumentul Maicii Îndurerate amplasat în zona complexului „Eternitate”. Acolo, vor avea loc onoruri militare, defilarea Gărzii de Onoare, depuneri de flori și vor fi susținute discursuri de către conducerea Republicii Moldova.

Ziua se va încheia cu tradiționalul terci ostășesc.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE