Sinteza CNA: O vameșă reținută într-un dosar de corupție, peste 20 de percheziții efectuate și bunuri sechestrate în valoare de 3,2 milioane de lei

386
0

Centrul Național Anticorupție (CNA) raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, o vameșă a fost reținută pentru corupere pasivă, fiind bănuită că pretindea bani pentru grăbirea procesului de vămuire a automobilelor. Totodată, ofițerii CNA au desfășurat 10 percheziții în dosarul S.A. „Mioara”, în urma cărora o persoană a fost reținută.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Săptămâna s-a încheiat cu efectuarea perchezițiilor într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice, în care sunt vizate persoane din cadrul Regiei Transport Electric din Chișinău și agenți economici.

La moment, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au pornit 19 cauze penale pe fapte de corupție.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 3,2 milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și Procuraturii Anticorupție. Printre acestea se numără două încăperi locative și una nelocativă, indisponibilizate într-un caz de escrocherie, spălare de bani și trafic de influență. Totodată, 775 de mii de lei, în diferită valută, au fost preluate în administrare de Agenție.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză anticorupție, examinate săptămâna trecută. CNA notifică efectuarea a unei analize strategice și 4 analize operaționale, eliberarea a 147 de caziere de integritate, recepționarea a 56 de apeluri la linia națională anticorupție și 1557 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE