Săptămâna trecută, AIPA a autorizat transferuri financiare în valoare totală de 85,54 milioane de lei, pe conturile agricultorilor

325
0
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează despre progresele realizate în procesul de evaluare și autorizare a subvențiilor în agricultură.  Astfel, săptămâna trecută, AIPA a autorizat transferuri financiare în valoare totală de 85,54 milioane de lei, pe conturile agricultorilor.
Potrivit AIPA, au fost efectuate plăți complementare: 572 de cereri în valoare de 68,57 mil.lei; post investiții: 17 cereri în valoare de 13,5 mil.lei; cereri de implementare a proiectelor prin abordarea LEADER: 35 de proiecte în valoare de  1,2 mil. lei; subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural: 5 cereri în valoare de 2,27 mil.lei.
De la începutul anului 2024 și până astăzi, au fost autorizate plăți în valoare totală de peste 480 milioane de lei.
Mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1,6 miliarde de lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE