CAMPANIE CCF Moldova// „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!”

317
0
Sursa foto: CCF Moldova

Pe 14 februarie, de Ziua Națională a Lecturii, Copil, Comunitate, Familie (CCF) Moldova a dat start campaniei  „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”, iar începând cu 19 februarie, campania e susținută de rețeaua de librării Cărturești.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Până pe 19 martie, CCF Moldova îndeamnă vizitatorii librăriilor Cărturești din Chișinău să doneze o carte pentru copii. Cărțile colectate vor ajunge în familiile asistate de CCF Moldova.

Anual, între 500 și 700 de copii din medii defavorizate ajung în supravegherea CCF Moldova. Acești copii provin din familii care luptă cu sărăcia și pentru care accesul la cărți e un lux.

Potrivit datelor Fundației pentru alfabetizarea mondială (The Economic&Social Cost of Illiteracy), nivelul scăzut de educație este destul de costisitor pentru economia mondială.

În Republica Moldova, conform unor date ale Barometrului Opiniei Publice, doar 7% dintre locuitori citesc cărţi cu regularitate. Cele mai multe biblioteci din sate își înnoiesc rareori fondul de carte.

„Credem că părinții sunt cei care pot fi încurajați să citească copiilor mai des când au acces la cărți frumoase. Cititul cu voce tare de la vârste fragede ajută copiii să perceapă lectura ca pe o activitate plăcută și-i ajută să perceapă lumea ca pe o diversitate de posibilități”, susține CCF Moldova.

Campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” a fost inițiată chiar de Ziua Națională a Lecturii de CCF Mooldova.

Librăriile Cărturești din Republica Moldova s-au alăturat campaniei în efortul de a facilita drumul cărților de la oamenii generoși către copii curioși.

Cum poți face o donație: 

Poți merge în cele trei librării Cărturești din Chișinău unde vor fi amenajate puncte de colectare a cărților.

Librăriile Cărturești oferă o reducere de -20% pentru cartea donată.

Sau poți aduce cartea sau cărțile de acasă. Librăriile le vor colecta în cutii speciale. Cărțile vor fi cadouri și CCF Moldova încurajează publicul să nu aducă cărți deteriorate.

Găsești librăriile pe aceste adrese:

* Shopping Malldova, Strada Arborilor 21, etaj 3

* Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Strada 31 August 1989 121 A;

* Centrul comercial Port Mall, Strada Mihai Sadoveanu,42/6, etaj 3.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE