VIDEO// La Președinție sunt expuse fotografiile jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru a comemora doi ani de război în Ucraina

322
0

Ușile Președinției se deschid pentru publicul care dorește să viziteze expoziția de fotografii, realizate de jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco, care au mers pe urmele războiului din Ucraina. Președinta Maia Sandu a discutat cu jurnaliștii documentariști despre experiența lor.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Peste câteva zile se împlinesc doi ani de când a început războiul în Ucraina. De aproape doi ani, Rusia bombardează și atacă zilnic localitățile ucrainene, aducând moartea în casele oamenilor pașnici și nevinovați”, a spus șefa statului.

Președinta a menționat în mesajul său că jurnaliștii Viorica Tataru și Andrei Captarenco, în drumul lor, au surprins realități greu de imaginat pentru secolul nostru, dar care pot fi vizualizate în cadrul expoziției de fotografie deschisă la parterul Președinției.

Expoziția este un semn de recunoștință pentru rezistența eroică a Ucrainei și poate fi vizitată până pe 3 martie, de luni până vineri, între 17.00 și 19.00, iar sâmbătă și duminică – între 12.00 și 15.00.

„Le mulțumesc și jurnaliștilor Viorica Tataru și Andrei Captarenco pentru că au avut curajul să meargă pe teren și prin munca lor să contribuie la reflectarea adevărului despre atrocitățile războiului din Ucraina”, a declarat Președinta Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE