CNAMUP a acordat grade de calificare personalului medical din domeniul medicinii de urgență 

298
0

Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a certificat personalul medical cu studii medii de specialitate. 14 angajați, participanți la concurs au fost decernați cu categorii de calificare, după ce au trecut două etape de evaluare, potrivit serviciului de presă al CNAMUP.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ieri,15 februarie curent, în cadrul CNAMUP a avut loc Ședința Comisiei de atestare a personalului medical cu studii medii de specialitate. Ședința a avut loc pentru a evalua, atesta și conferi categorii de calificare angajaților cu studii medii de specialitate în domeniul medicinii de urgență.

Membrii comisiei au examinat dosarele depuse, ulterior, s-a efectuat evaluarea în două etape. Prima etapă teoretică a fost testarea cu 100 de itemi, iar a II-a etapă  – prezentarea manevrelor și abilităților practice din domeniul medicinii de urgență prin simularea unor situații reale pe manechine.

Personalul medical IMSP CNAMUP a demonstrat capacități de intervenție promtă în cazuri cu risc sporit pentru sănătatea pacienților și abilități de acordare a primului ajutor medical calificat de urgență la etapa de prespital.

Astfel, felcerii și asistenții medicali au manifestat competențe profesionale și cunoștințe vaste în acordarea asistenței medicale urgente.

Din numărul total de 14 participanți la concurs li s-au conferit următoarele categorii de calificare: superioară – patru persoane; prima – patru persoane și a doua – șase persoane.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE