Un grup criminal organizat, cercetat de CNA pentru delapidarea a 15 ha de teren în valoare de 135 de milioane de lei din patrimoniul Primăriei mun. Chișinău

347
0

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează noi percheziții într-o cauză penală privind deposedarea Primăriei mun. Chișinău de terenuri publice.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit faptelor cercetate, factorii de decizie ai unei asociații obștești, în complicitate cu persoane identificate, acționând în interesul unui grup criminal organizat, au deposedat Primăria mun. Chișinău de terenuri publice din intravilanul mun. Chișinău.

Membrii grupului criminal organizat, printre care și doi executori judecătorești, au organizat în perioada anilor 2014-2016 licitații fictive, în urma cărora au intrat în proprietatea a 29 de terenuri din domeniul public al administrației publice locale, cauzând astfel un prejudiciu de peste 135 000 000 de lei Primăriei mun. Chișinău.

Astfel, în scopul acumulării probatoriului pe caz, au fost autorizate cinci percheziții la domiciliile, oficiile și mijloacele de transport aflate în proprietate/utilizate de către doi complici, fiind ridicate obiecte și documente ce prezintă interes pentru cauza penală. Persoanele vizate în acțiunile de urmărire penală au calitatea procesuală de bănuit/învinuit.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE