La Șoldănești, o echipă de asistență medicală urgentă a asistat nașterea unei fetițe în ambulanță

375
0

În dimineața zilei de 13 februarie, la ora 07:37, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 31 ani, dintr-o localitate a raionului Șoldănești, care prezenta toate semnele caracteristice pentru debutul travaliului, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei, la solicitare a fost echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Șoldănești, formată din felcerul Stela Batiușca, infirmierul Lilia Marin și șoferul ambulanței Grigorii Lupan. Echipa a ajuns la locul solicitării în 18 minute.

Membrii echipei AMU au constatat că parturienta în 38 săptămâni, era la a III-a sarcină și prezenta simptome de debut al nașterii. În timpul deplasării la spital, nașterea a survenit spontan, iar venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță.

Datorită asistenței medicale calificate acordate în timp util și condiții sigure de către membrii echipei SAMU Șoldănești, nașterea a decurs fără complicații. Femeia a adus pe lume o fetiță cu scorul Apgar de 8-9 puncte.

Ulterior, lăuza și copilul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Rezina pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE