Câștig de cauză pentru CA versus Moldova-1 privind omisiunea prezentării sursei de proveniență a înregistrărilor în știri

323
0

Consiliul Audiovizualului a obținut câștig de cauză, la Curtea Supremă de Justiție, față de fondatoarea Moldova-1, Instituţia Publică Compania „Teleradio Moldova” referitor la anularea sancțiunii de 5 000 de lei, pentru difuzarea știrilor fără indicarea sursei de proveniență a imaginilor.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Raportul de monitorizare a reflectării campaniei electorale locale din 5 noiembrie 2023 la TV și radio a atestat că mai multe subiecte date de postul public Moldova-1, în perioada 13-17 noiembrie 2023, nu au fost însoțite de sursa de proveniență a imaginilor, așa cum prevede art. 13 alin. (5) lit. e) din Codul serviciilor media audiovizuale.

Pe 6 februarie 2024, instanța supremă a declarat inadmisibil recursul depus de IP Compania „Teleradio Moldova” împotriva hotărârii din 17 ianuarie 2024 a Curţii de Apel Chişinău, prin care s-a respins ca neîntemeiată acțiunea privind anularea parțială a Deciziei CA din 24 noiembrie 2023, înaintată de furnizorul public național de servicii media.

Instituția media a mai fost sancționată cu avertizare publică pentru același tip de încălcare, printr-o decizie a CA din 3 noiembrie 2023.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE