Percheziții în nordul țării, operate de CNA și procurori. Cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord, reținuți pentru corupere pasivă

396
0

Cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord au fost reținuți cu puțin timp în urma în urma unor percheziții, desfășurate de CNA sub conducerea procesuală a procurorilor de la Procuratura mun. Bălți. Aceștia sunt bănuiți de pretindere și primire de mijloace financiare de la șoferi pentru a nu documenta încălcările regulamentului circulației rutiere comise de aceștia.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE


În fapt, cauza penală a fost pornită în baza bănuielii rezonabile că ofițeri ai Serviciului patrulare Râșcani, Dondușeni și Drochia din cadrul Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au pretins și primit bani de la un conducător auto pentru a nu-l trage la răspundere pe o cauză contravențională.

Ulterior, în urma măsurilor speciale de investigații au mai fost pornite 17 cauze penale în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârşite infracţiunile prevăzute de art. 324 Cod penal – „corupere pasivă”. Astfel, a fost documentată perioada lunii decembrie 2023 – prezent în care angajații Direcției de Patrulare Nord ar fi pretins și primit mijloace bănești sau bunuri ce nu li se cuvin în sume ce variau între 200 lei și 1000 euro de la persoanele care încălcau regulamentul circulației rutiere.

Astăzi, ofițerii CNA, cu suportul conducerii INSP și SPIA, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au desfășurat 17 percheziții în automobilele de serviciu și personale ale angajaților INSP, dar și la domiciliile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor menționate. În urma acțiunilor de urmărire penală au fost reținuți 5 bănuiți.

Cercetările pe caz sunt în desfășurare. Amintim că, recent, alți 6 polițiști ai INSP din nordul țării au fost reținuți de CNA pentru pretindere și primire de bani de la șoferi. La moment, aceștia sunt plasați în arest preventiv.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE