Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler Muzeului Național al Literaturii Române din Chișinău

411
0

 Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a participat ieri la ceremonia în cadrul căreia Muzeul Național al Literaturii Române din Chișinău, condus de dna Maria Șleahtițchi, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, acordată de Președintele României, Klaus Iohannis. 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Înalta distincție a fost acordată cu prilejul Zilei Culturii Naționale, ca apreciere a eforturilor echipei acestei instituții de a păstra vie literatura română în Republica Moldova și de a îngriji memoria literară a spațiului cultural comun românesc.

Ministrul Culturii a reamintit că Muzeul Național al Literaturii Române din Chișinău este printre puținele instituții de profil care atunci când a fost creată, acum aproape 60 de ani, a pornit de la zero. Și a fost nevoie de o muncă titanică pentru a aduna cele peste 100 de mii de unități de păstrare, care constituie azi patrimoniul lui, și de a le ajusta rigorilor timpurilor. Oficialul i-a felicitat pe colaboratorii muzeului pentru distincție și i-a încurajat să-și continue cu aceeași dăruire misiunea nobilă de păstrare și de promovare a literaturii române, astfel încât instituția să rămână un important focar al culturii românești din țara noastră.

„Am profitat, totodată, de prezența domnilor Sergiu Nistor, consilier prezidențial la București, și Cristian Leon Țurcanu, Ambasadorul României la Chișinău, pentru a mulțumi încă o dată României pentru tot sprijinul oferit Republicii Moldova. România este un umăr de nădejde, pe care știm că putem miza în plan politic și economic, dar și pentru a realiza inițiative culturale de excepție, care ne apropie și ne reconectează în plan spiritual. Creăm, astfel, poduri firești pentru o relație frățească firească”, a menționat în acest context, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE